Eenzaamheid doorbreken

Ieder mens is uniek. En iedereen bevindt zich in een andere situatie. Dus verschilt ook de manier waarop eenieder eenzaamheid ervaart.

Eenzaamheid kent vele gezichten. Soms voel je je op een onderdeel van je contacten eenzaam en soms grijpt de eenzaamheid ernstig of complexer in. Dan is het lastig om de situatie zelf te veranderen. Met passende ondersteuning lukt het vaak wél om de eenzaamheid te doorbreken.

Welke ondersteuning past bij jou?

Er zijn vele steunmogelijkheden als het gaat om het breken met eenzaamheid. Welke het beste bij jou past, ligt helemaal aan jouw specifieke behoefte:

  • Heb je veel relaties verloren en wil je je gaan oriënteren op betekenisvolle relaties in de toekomst?
  • Wil je nieuwe contacten?
  • Wil je bestaande contacten verbeteren?
  • Wil je vooral activiteiten met andere mensen ondernemen?
  • Wil je meer handvatten of zelfvertrouwen krijgen om beter met andere mensen om te gaan?
  • Of wil je op meerdere aspecten aan de slag?
Als je een goed beeld hebt van wat jij wil op sociaal vlak, kun je gericht aan de slag.

Waar vind je de passende ondersteuning?

Er zijn allerlei verschillende organisaties die je kunnen helpen om te breken met eenzaamheid. Van Join us tot Resto van Harte en van het Leger des Heils tot Humanitas. Vooral in gemeentegidsen en op sociale kaarten vind je lokale initiatieven en landelijke organisaties die op dit gebied actief zijn. Als je zoekt zijn er oneindig veel mogelijkheden en voor iedereen is er een passende oplossing!

En wat, als je een overkill aan informatie vindt maar nog geen idee hebt van steun die bij jou past? Zie je door de bomen het bos niet meer en vind je het lastig om alleen uit te zoeken welke steun bij je past? Dan helpt Stichting Eenzaamheid Doorbreken je graag verder met coaching of training. Tijdens de coaching kunnen we gewoon een goed gesprek voeren, wat jou kan helpen om richting te geven aan de stappen die je wil ondernemen.
Bel ons voor een afspraak voor een oriënterend gesprek via 06 12 09 84 19 of 06 12 94 38 96. We zijn telefonisch het beste bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 17:00 uur tot 18:00 uur, of stuur een mail naar info@eenzaamheiddoorbreken.nl.

Heb je nu, per direct behoefte aan persoonlijk contact en een luisterend oor?
Dan verwijzen we je naar Sensoor. Dit is een organisatie die dag en nacht bereikbaar is. Zij biedt een luisterend oor en een goed gesprek via telefoon, chat of mail, dag en nacht, alle dagen van de week.

Neem contact op

Wil je ondersteuning van ons, of twijfel je daarover? Neem dan contact met ons op!

Contact